Natten

Inatt var det min natt, äckligt jobbigt var det.
Clea vaknade heeela tiden verkligen! Skitsvårt att få henne och somna om så inatt har jag och lillan sovit ca 2 timmnar.
Hon har fått för sig att hon måste sova på sidan för att kunna somna men när man lägger henne på sidan rullar hon hela tiden över på mage och blir skitarg.
Märks på henne idag inget duger och hon vägrar sova middag sen gör ju knappast vädret det bättre heller.
Men just nu smyger hon runt i gåstolen och pratar med sin tumme. :)
Nu lär ja ta Clea för Teddy är så jävla gring!!

Vecka 6!

Embryo:

I början av denna vecka är embryot tre veckor gammalt. Nu börjar huvudet växa. Embryot ser ut som ett litet päron med svans. Nu inleds bildandet av ryggrad, hjärta, skelett och muskler. Små pucklar formas längs med embryots rygg. Detta kommer att bli ryggrad, revben och muskler. Två hjärtrör bilembryot är 25 dagar gammalt (från befruktningsögonblicket räknat) börjar det lilla hjärtat bulta och pumpa vätska genom kroppen.
Ryggraden och hjärnan börjar nu formas. Om några dagar kommer ryggraden att sluta sig. Folsyra är ett viktigt vitamin i denna process, därav rekommendationerna att ta det som tillskott. Mot slutet av denna vecka har de tre olika delarna av hjärnan bildats. Den främre delen, som sköter minne, tänkande, förnuft, problemlösning och signalerna från sinnena. Mellandelen som koordinerar och styr signalerna till rätt platser. Och bakre delen av hjärnan som styr värmereglering, andningen och musklernas rörelser.
Vid den här tiden brukar kvinnan känna att något i kroppen har förändrats. Upphörandet av mensen är en sak, att eventuellt må illa en annan. Dessutom brukar många uppleva att brösten känns tyngre. Vissa kan inte dricka kaffe och reagerar starkt på en del lukter och smaker. Andra behöver gå på toaletten stup i kvarten. Humörsvängningar vittnar en del om. Och så finns det de som inte upplever någon skillnad alls.das, som smälter samman och utgör ett primitivt förstadium till hjärta.

Dina tankar:

Känner av graviditeten mer och mer.
Livrädd att lilla Clea ska studsa ut bäbisen när hon ska hoppa i mtt knä och alltid landar på magen.
Att vara gravid är aldrig trevligt i ett sånt här tidigt stadie ständig oro att förlora den lilla.

Clea ska få syskon


Hjärtat mitt!





Prinsessan


Jag och Clea


Cleas rum



Sedd från dörren, vi målade om sängen :)




Så här blev den.



Sedd från högra väggen. välten en bokhylla så blev det en bra plats för leksakerna :P



Så blev det.



Sedd från vänstra väggen.



Vi målade även om hennes byrå.



Så blev den.



Bildena är dock lite suddiga men hoppas ni ser ändå, det är inte så där jätte lätt att knäppa kort när Clea försöker ta kameran hela tiden :P

Sötnosen










RSS 2.0